A régió legügyesebb 15 éves kosárlabdázói részére továbbképzést tartottak Kecskeméten, a Mercedes-Benz Sport Akadémián. Az edzést Ivkovic Stojan, a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia külkapcsolataiért és a tehetségek kiválasztását is felelős szakvezetője tartotta edzőtársaival, Szabó Mihállyal és Kégel Tamással közösen.

A Bajáról, Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Monorról és Kunszentmiklósról érkezett 19 fiatal kosaras egy alapos bemelegítéssel kezdte az edzést, ahol az alapvető mozgáskoordinációs gyakorlatok elsajátításán volt a hangsúly.

Ivkovic Stojan gyakran megállította a foglalkozást és elmagyarázta, hogy miért kell az alapgyakorlatokat berögzíteni, a helyes testtartást megtanulni, felemelt fejjel, a társakra figyelve kosarazni.

Kégel Tamás, az Akadémia fiú szakágvezetője elmondta: a 2005-ben és 2006-ban született kosárlabdázók részére tartott foglakozások után, most a 2007-ben született fiúk részére kezdődött a továbbképzés.

Összesen négy foglalkozáson tartanak továbbképzést a fiatalok részére, majd egy komoly ellenfél elleni mérkőzésen mérik fel az eredményt.

A délelőtti foglalkozás után ebédet kaptak a fiatal kosárlabdázók, majd egy kis pihenő után egymás közötti mérkőzést játszottak.

Az adott településről érkező fiatalokat edzőik is elkísérték, akik az első foglalkozáson bepillantást nyerhettek abba, hogy az akadémiai képzésnél milyen nagy hangsúlyt fektetnek az alapok elsajátítására, a labda nélküli mozgáskoordináció megtanítására.