Horvátország fővárosában, Zágrábban rendezték december 26-a és 29-e között a XVI. Nemzetközi Karácsony Kupát, amelyre 16 kiemelt utánpótlásnevelő klub, közöttük a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia kapott meghívást. A horvát, szerb, montenegrói és szlovén együttesek mellett Izraelből és Németországból is érkeztek csapatok a 14 éves korosztály tornájára.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata nehéz csoportba került, ahol a Partizan Nis, a Cedevita és az Olimpija volt az ellenfele. Az első három mérkőzésen a kecskeméti fiatalok helytálltak, de kiélezett küzdelmekben alulmaradtak.

Cedevita- Kecskeméti Nemzeti Akadémia 52-37
Kecskeméti Nemzeti Akadémia – Olimpija 31-45
Partizan – Kecskeméti Nemzeti Akadémia 43-31

Az Akadémia fiataljai a helyosztók során a Dubrava Zagreb csapatával kerültek össze, amely ellen már magabiztos játékkal 57-29-re sikerült győzni Lakosa Zsolt és Ifj. Kégel Tamás edzők tanítványainak.

Végül a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia U14-es fiú csapata szombaton 45-43-ra legyőzte a horvát KK Split együttesét.

A tornán szereplő csapat tagjai: Balla Levente, Benda Gábor, Borsik Csombor, Dávid Benhamin, Dobos Máté, Kégel Tamás, Kéri Krisztofer, Kovács Gergely, Kovács Dávid, Ladovszky János, Rácz Dávid, Sárai-Szabó Zsolt, Sütő Márton

Gratulálunk a Csapatnak!