Bronzérmesek lettek Debrecenben az U14-es korosztályú serdülő fiúk Lakosa Zsolt vezetésével. Hosszabbításban kaptak ki a Debrecentől az elődöntőben.

Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek!

Eredmények

Elődöntő

Mercedes KA – Debrecen KA 47-47 hosszabbítás után 53-59
A csapat: Rácz 18, Ladovszky 13, Dávid 7, Dobos 4, Kégel 4, Kovács G. 3, Telek 3, Sütő 1, Sárai-Szabó, Benda, Borsik, Balla
Edző: Lakosa Zsolt
A bronzérmért:
Mercedes KA – Kőbányai Darazsak KA 67-34
Csapat: Kégel 11, Rácz 9, Ladovszky 8, Dávid 9, Varga 7, Sárai-Szabó 6, Kovács G 6, Sütő 5, Telek 4, Borsik 2, Dobos, Benda
Edző: Lakosa Zsolt

Csoport mérkőzések

Eredmények:

Kecskeméti KA/A – OSE Lions/A 79-45

Csapat: Kégel 18/6, Sárai-Szabó 11, Dávid 9, Ladovszky 8, Rácz 7, Sütő 6, Borsik 6, Telek 6, Kovács G. 5, Dobos3, Kéri, Kovács A.
Edző: Lakosa Zsolt

A végső győzelemre is esélyes Kecskemét az első mérkőzését az Oroszlány ellen játszotta. Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, onnantól viszont fokozatot váltott a Kecskemét, Kégel Tamás és Sárai-Szabó Zsolt vezetésével hét ponttal megléptek. (15-8). A különbség egyre csak nőtt, Kégel hárompontosával a negyed végére a tízet is meghaladta. (21-10) 

A második negyedben tovább folytatta első negyedben elkezdett rohamát a Kecskemét, egy 14-0-t produkálva tetemes előnyre tettek szert. (29-10) Agresszív letámadásuk ellen tehetetlenek voltak oroszlányiak, hosszas gólcsendjüket Czermann Máté ziccere törte meg. Nem állt le a kecskeméti henger, Kovács Gergely közelijével húsz pont felé nőtt a differencia. (33-12) A második játékrészt 19-7-re nyerték a fehér mezesek, így a félidőre gyakorlatilag eldőltek az érdemi kérdések. (40-17) 

A nagyszünet után némileg magára talált az Oroszlány, főként Pap Levente kosarai tartották a lelket a komárom-esztergomi együttesben. Közelebb férkőzniük ugyan nem sikerült, de legalább a negyedet 19-19-es döntetlenre hozták. (59-38) 

A záró etapban ismét sebességet váltottak Lakosa Zsolt tanítványai, újból előkerült a letámadás, Dávid Benjámin és Sárai-Szabó Zsolt léptek elő vezérré, és pillanatok alatt 30 felé tornázták a különbséget. (71-40) Ez nem is csökkent már a mérkőzés végéig, tükörsimán 34 ponttal hozta a kötelezőt a jóval esélyesebb csapat.

Lakosa Zsolt (Kecskemét): Túl vagyunk az első mérkőzésen, de néhány játékosom még nem teljesen érzi, hogy egy országos döntőn szerepel. Remélem, délutánra ők is megérkeznek fejben a pályára. Gratulálok az Oroszlánynak, szimpatikusan küzdő csapatot győztünk le.

 

A második mérkőzés: Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Kecskeméti KA/A 47-94

Csapat: Kégel 17/3, Rácz 14/3, Ladovszky 12, Telek 10, Dávid 8, Dobos 6, Sárai-Szabó 7, Kovács G. 7, Benda 5, Varga-Zalay 4, Borsik 2, Sütő 2
Edző: Lakosa Zsolt

A játéknap legnagyobb rangadója kétségkívül a B csoport két győztesének találkozója, a Kőbánya – Kecskemét mérkőzés volt. Sokkal jobban kezdett a Kecskemét, a fővárosiak nem találtak fogást Lakosa Zsolt fiain.

A sárga-feketék második ötösének tagjai nagy harcikedvvel vetették magukat csatába, ennek eredményeképpen három pontra fel is jöttek. (21-24) A feltámadás azonban tiszavirág életűnek bizonyult, Ladovszky János vezetésével újból magukhoz ragadták a kezdeményezést a kecskemétiek. (21-32) Mi több, a félidőre tekintélyes előnybe kerültek. (31-49)

A térfélcserével a találkozó is eldőlni látszott, a piros mezesek egy újabb futás után már huszonnégy ponttal vezettek. (33-57) Kisvártatva a közte harminc is meglett, a kőbányai védelem pedig teljesen széthullott. A végjátékra csak a különbség volt kérdéses, ami 47 pontnál állt meg. A Kecskemét ezzel a győzelemmel a pénteki eredményektől függetlenül biztosan a B jelű négyes élén végzett.

Lakosa Zsolt: Jobban játszottunk, mint délelőtt, boldog vagyok, hogy megvan a továbbjutás. Pénteken mindenki pályára lép, a hétvégén pedig egy másik történet kezdődik.