Magyar Kosárlabda Szövetség Kenguru Kupa 7. régiójának kiemelt csoportjában szerepel a Mercedes- Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia három U11-es korosztályú csapata, mindez a csapatok mellett dolgozó edzők munkáját dicséri.
Az akadémia U11-es csapatai mellett Adamik Csilla, Lakosa Zsolt, Csorvási Sándor, Pasek Mónika, Király László, Király Henrik, Gereben Tamás és Markó Dorina edzőként dolgozik, Nagypál Nóra gyógytornászként segíti munkájukat.

Adamik Csilla, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia lányszakág-vezetője elmondta: az U11-es országos bajnokság keleti régiójában 8 csoportba sorolták be a csapatokat, amelyekből a csoportgyőztesek mindig feljebb lépnek.
– Ez azt eredményezte, hogy a következő fordulóban a kecskeméti akadémia három csapata alkotja a régió kiemelt csoportját, ahonnan a győztes már nem jut tovább, hanem egymással játszanak a fejlődés érdekében – fűzte hozzá.

Az akadémia rendszerében az egyik legfontosabb alap, hogy az iskolákra épül a legfiatalabbak utánpótlásképzése. Négy iskolában – a Vásárhelyiben, az Arany Jánosban, az ÉZI-ben és a Petőfi általános iskolában – van előkészítő csoport, innen kerülnek fel az akadémia bajnokságokban játszó csapataihoz a gyerekek.
– Ezen a szinten még nem lehet eldönteni, hogy kiből lesz kosaras, ezért én azt szoktam mondani a gyerekeknek, hogy abból lesz kosaras, aki az is akar lenni – hangsúlyozta a leányszakág-vezető, aki egyben a KKA Amazonok edzője is.
Lakosa Zsolt, a KKA Mitugrász csapat edzője elmondta: a fiúk agresszívek, gyorsak, nem túl magasak, a lányok magasak és ügyesek.
– Én vagyok a testnevelő tanáruk, én vagyok az edzőjük, egy helyen van a suli és a kosárlabda, tökéletes a terem, magyarul optimális környezetben vannak – értékelte a képzési rendszert.

Csorvási Sándor az U11-es Párducok csapatának az edzője. A csapat játékoskeretét a város 5 általános iskolájában dolgozó testnevelőinek az ajánlásával állította össze, id. Kégel Tamás fiúszakág-vezető vezetésével.
– A kecskeméti akadémián kitűnő körülmények között dolgozunk, ahol minden feltétel biztosítva van az eredményes munkához – hangsúlyozta.

November óta a csapattal dolgozik dr. Holeczné Morvai Ildikó is, aki türelmével, pedagógiai tapasztalataival rengeteget segít a közös munkában.
Az U11-es korosztály széles bázisán, kiemelkedő tehetségeire és képzett szakembereire építve alapozhatja a jövőt az akadémia és a kecskeméti kosárlabda.