A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia kadettcsapata után a juniorcsapat is bejutott az ország legjobb nyolc gárdája közé, ahol három győzelemmel kezdte a rájátszást. Az U18-as korosztály csapatát Ivkovic Stojan, az Európa-bajnokságra kijutott magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya készíti fel segítőivel, Dusan Markoviccsal és Hegedűs Gergellyel.

A juniorcsapatból hárman: Ivkovic Milán, Cserkó András és Tóth Barna kapott meghívót a korosztályos válogatottba. Közülük Ivkovic Milán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét NB I/A osztályos csapatában is bemutatkozott.

A legjobb négy között fejezte be az alapszakaszt az akadémia U18-as csapata a junior bajnokság kiemelt csoportjában. A csapat január utolsó hetében három mérkőzését megnyerte, ezzel harcolta ki a továbbjutást. Az alapszakaszban olyan kiemelkedő klubok csapatait előzték meg a kecskeméti fiatalok, mint az Alba Fehérvár, a Zalaegerszeg és az Atomerőmű.

A kiemeltek között is jól kezdte a szereplést a csapat, mert a Vasas elleni győzelem után a Kaposvár elleni kettős győzelemmel folytatta a rájátszást. A csapat így egyenesen menetel az országos döntő felé.

Ivkovic Stojan szövetségi kapitányként is régóta segíti az akadémia munkáját, intézi külkapcsolatait, de az idei szezonban a napi életébe is bekapcsolódott, elvállalta a juniorcsapat felkészítését.

– Az akadémia alapításától kezdve támogatom és figyelem az ott folyó munkát. Eddig nem volt arra időm, hogy komolyabban részt vegyek a szakmai képzésben. A hazai felnőtt kosárlabda-utánpótlás problémáit látva kíváncsi voltam, hogy hogyan áll a magyar utánpótlás, miért késik egy-két évvel a magyar fiatalok beérése. Ezekre a kérdésekre keresem a választ, ezért úgy döntöttem, hogy nem mások elmondása alapján szeretnék megoldást találni a problémákra, hanem a saját tapasztalataim alapján keresem meg a válaszokat, ezért vállaltam el az akadémia U18-as csapatának a felkészítését. A munka a fiatalokkal nehezebb és sokkal összetettebb feladat, mint a felnőttekkel. Az akadémia elvei és én is a sportolók sokoldalú képzését, élsportolóvá válásukat és nem az eredményeket tartom szem előtt. Természetesen a játékosok fejlődésével az eredmények is javulnak. Fontos, hogy megkapják az utánpótlásképzésben a szakmai alapokat, a fizikai felkészítést és az akadémia végzőseiként belekóstoljanak a felnőtt elvárásokba, mert ez mutatja meg az alkalmasságukat és biztosíthatja az átmenetet számukra az élsport felé.