A nyolcadik helyen végzett az országos döntőben U16-os csapatunk.

Mercedes KA-Rátgéber KA 47-56 (12-22, 18-9, 8-10, 9-15)
Dombóvári SI-Mercedes KA 62-57 (16-20, 16-20, 15-11, 15-6)
Mercedes KA-Zsíros Akadémia 69-71 (10-17, 19-16, 21-19, 19-19)

Lakosa Zsolt edző: Nem így terveztük, döntőt szerettünk volna játszani. Az előzetes eredmények alapján erre minden esélyünk megvolt. Sajnos másképp alakult. Első ellenfelünket, a Rátgéber Akadémiát, a szövetség az év elején az alsó ágra száműzte egy szabálytalanság miatt. Onnan kerültek fel a DEAC legyőzésével. Így fordult elő, hogy bár másodikak voltunk a főtábla élcsoportjában, mégis egy veretlen gárdával kellett szembe néznünk. Ez a mérkőzés, a tét miatti idegeskedésről, a kihagyott büntetőkről (16), és kinti dobásokról (38) szólt. A Vasas pálya kőkemény gyűrűje nem kedvez azoknak a csapatoknak, akik sok távoli kísérlettel szövik támadásaikat. Lelkesedésünk megvolt, de több kulcsemberünknek remegett keze lába az egyenes kiesés lehetőségétől, ami végül be is következett.
Másodiknak a szintén pórul járt Dombóvár következett. Négy, addigi vereségünkből kettőt nekik köszönhettünk, tehát nagy csatára volt kilátás a csalódottak mérkőzésén. Jó első félidő után érthetetlen módon visszaestünk és kikaptunk egy egylabdás találkozón. Kilenc büntetőnkből egyet sikerült a helyére juttatni és ismét volt 39 kihagyott kinti dobásunk.
A Zsíros Akadémia elleni találkozón nem tudtunk kikecmeregni helyzetből fakadó letargikus helyzetből. Sajnos itt már baj volt több emberünk hozzáállásával is. A budapestieknek nagy sikert jelentett a győzelem, hiszen egy náluk sokkal erősebb, jobb szerkezetű csapatot fektettek kétvállra.
Az egész tornán egy játékost tudnék kiemelni. A fiatal Szemerédi Levente egyenletes, jó teljesítménye a hétvége pozitív meglepetése volt.