A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia működésének újabb elismerése: az MVM Energetika Zrt. a 2021. december 31-én lejárt szponzori szerződést egy évvel meghosszabbította, így 2022. december 31-ig az energetikai óriáscég marad az Akadémia kiemelt szponzora.

Komoly értékelés zárta le a felek 2021. december végén lejáró szerződését, amely után mind az MVM, mind az Akadémia a sikeresnek minősített együttműködés folytatása mellett döntött. Az új szerződést 2022. december 31-ig hosszabbították meg, ennek köszönhetően az energetikai vállalat közel hatszáz gyermek sportolásához, egészséges életre neveléséhez, és egy értékteremtő közösség fejlődéséhez járul hozzá.

„Az Akadémia kiemelt célja a magas szinten képzett fiatalok fejlesztése mellett az egészséges életmódra nevelés, a tehetséggondozás és a közösségépítés – nyilatkozta a szerződés meghosszabbítása kapcsán Ivkovicné Béres Tímea, az Akadémia vezetője. – A jelenlegi helyzetben  még inkább felértékelődött a sport szerepe a gyerekek életében. A járványhelyzet okozta nehézségek ellenére a közösségünk tovább erősödött, immár közel hatszáz utánpótlás korú sportoló kosárlabdázik a szervezetünk keretei között. Örömmel tölt el minket, hogy az MVM számára ezek az értékek szintén fontosak. A 2020-21-es szezon volt a legsikeresebb évünk, hiszen az országos döntőkben elért eredmények mellett több válogatott játékost adtunk a korosztályos keretekbe, és tucatnyian kapcsolódtak a felnőtt klubokhoz, az élsport világához. Mindebben jelentős szerepe van az MVM-nek, hiszen a kiemelt szponzorunk nem csupán ahhoz járul hozzá, hogy az Akadémia működése jelentősen stabilizálódjon, hanem ahhoz is, hogy a fejlődés, ezzel együtt a jövő tervezhetőbb legyen. Ennek köszönhetően az Akadémia a gyerekek fejlődésére tud koncentrálni. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az ország egyik meghatározó vállalata egy év támogatás után mellettünk maradt, ezzel elismerve a munkánkat, céljainkat, a jövőbe vetett hitünket.”