Hírek

Megyei Válogatottakat erősítettek a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia növendékei

2015. április 17. 21:45
 

 

U11 fiú IV. Megyei válogatottak tornája, Kecskemét

Bács-Kiskun Megye – Csongrád Megye 38:33
Bács-Kiskun Megye – Baranya Megye 45:28
Bács-Kiskun Megye – Jász - Nagykun –Szolnok Megye 31:7

Bács-Kiskun Megye az 1.helyet szerezte meg.
A Mercedes Akadémiát 10 játékos és 1 edző képviselte a megyeválogatottak tornáján:
Dobos Máté, Farkas Sebestyén, Kégel Tamás, Kovács Gergely, Kovács Kristóf, Nagy Norbert, Rácz Dávid, Reibl Sebestyén, Szöllősi Máté, Veliczky Csanád Edző: Király László

U11 leány IV. Megyei Válogatottak Tornája Szolnok

Idén 4 csapatból ( 2 kecskeméti és 2 bajai) állt össze a Bács-Kiskun Megyei U11-es Válogatott.
Jót küzdöttünk az első mérkőzésünkön ahol a Borsod megyei csapattal játszottunk és a magassági fölényüket gyors játékkal próbáltuk kompenzálni és a végén sikerült megfordítani az eredményt és győztesen hagyhattuk el a pályát.
A második csoportmérkőzésünkön a baranyai válogatottal már sajnos nem bírtuk felvenni fizikailag sem a harcot akik az első meccsüket játszották ill. rendkívül jó szerkezettel rendelkeztek. A palánk alatti egyértelmű fölényüket kihasználva teljesen felőröltek minket és nagyobb arányú vereséget szenvedtünk.

A bronzéremért folytatott küzdelemben a házigazdák Szolnok megye csapatával kerültünk össze. Végig szoros egy-két pontos különbséggel folyt a mérkőzés, mikor egy sajnálatos ütközés közben válogatottunk egyik legjobb játékosa Mityók Hanna súlyos sérülés miatt végleg kiállni kényszerült a játékból. A III. negyed végére egy kis előnyt sikerült kiharcolnunk, amit az utolsó etapban a telt ház előtt buzdító hazai közönség nyomása alatt fokozatosan fegyelmezetlen megmozdulások miatt leadni kényszerültünk. Az utolsó másodpercekben már csak egy pont volt az előnyünk és ellenfelünk támadhatott és az utolsó másodpercben kb. 6 méterről elengedett bravúros kosarat szerzett a szolnoki játékos amit a játékvezetők nem adtak meg, mivel a hatalmas hangzavar közepette már előtte szabálytalan labdavezetés miatt lefújták a támadást.

A végén sírásból örömsírás lett és megszereztük a 3. helyezést!

BÁCS-KISKUN MEGYE – BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE 39:35
BÁCS-KISKUN MEGYE – BARANYA MEGYE 32:72
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE – BÁCS-KISKUN MEGYE 34:35

A csapat tagjai:
Németh Diána, Mityók Hanna, Bödi Csenge, Goldring Zsuzsanna, Pál Nóra (Bajai NKK); Piukovits Dorka, Virág Dorina (Gyaxi DSE Baja); Rácz Boglárka, Földházi Lara (Mercedes-KA / Amazonok); Ádám Zsófia, Bibók Liza, Mónus Cintia, Sisak Dorka (Mercedes-KA / Vadmacskák)
Edzők: Kovács Dóra, Weidinger Yvett, Baukó Ferenc, Gereben Tamás

All Star csapat tagja: Mityók Hanna