Hírek

Három nap, huszonkét kosármeccs a játékvezetőknek

2015. szeptember 02. 00:19
 

 

Az elmúlt hét végén hét korosztályban rendezett tornát a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia együttműködve a KTE-Duna Aszfalt csapataival.

A torna hivatalos elnevezésében szerepelt az a jelző, hogy kandidátusi - ez azt jelenti, hogy versengéssel egybekötve a Játékvezetői Bizottság tartotta itt a háromnapos továbbképzését. A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia és a KTE-Duna Aszfalt összesen hét korosztályban rendezett mérkőzéseket, hogy a játékvezetők megfelelő mérkőzéseken készülhessenek a bajnokságaikra és a csapatok is felmérjék felkészültségi állapotukat.

Pénteken az Akadémia U16-os fiú és az U17-es lány csapatai versengtek, majd szombaton az U19-es lányoké és az U16-os fiúké volt a főszerep a parketten. A vasárnap az U14-es fiúkat követően a KTE-Duna Aszfalt U20-as és felnőtt csapata zárta a tornát, amely – mint azt játékvezetők programvezetői elmondták – tökéletesen megfelelt az előre eltervezetteknek. Összesen 22 mérkőzésen gyakorolhattak a játékvezetők, akik kétnegyedenként váltották egymást a pályán.

Az akadémiai korosztályok végeredményei:

U16 fiú
Szolnoki Sportiskola
Mercedes-Benz Gyár KA
Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia
Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia

U18 fiú
Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia
Mercedes-Benz Gyár KA
Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia
Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia

U14 fiú
Baja
Jászberény
Hódmezővásárhely
Mercedes-Benz Gyár KA

U17 lány
Csata DSE
Mercedes-Benz Gyár KA
BEAC Akadémia
Zsiros Tibor Kosárlabda Akadémia

U19 lány
Százhalombatta
Mercedes-Benz Gyár KA
MTK
BEAC Akadémia

U20 fiú
KTE-Duna Aszfalt ˗ MTK 72-61

Felnőtt
KTE-Duna Aszfalt - MTK 72-56