Hírek

Tajvan, Taipei, Gyermek Világjátékok, 2016

2016. július 25. 20:05
 

 

New Taipei City – Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 31-30
Gyenes Réka 2, Burján Laura 6, Gelányi Panna 6, Kurtz Kamilla 7, Konfár Nikolett, Polyák Petra 2, Schlégl Odett 14, Csorba Alíz, Balogh Noémi.

Waterloo – Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 8-21
Gyenes Réka, Burján Laura 2, Gelányi Panna 6, Kurtz Kamilla 6, Konfár Nikolett 2, Polyák Petra 2, Schlégl Odett 8, Csorba Alíz 2, Balogh Noémi 4.

Tainan City – Kecskemét 40-27
Gyenes Réka 2, Burján Laura 13, Gelányi Panna, Kurtz Kamilla 9, Konfár Nikolett, Polyák Petra 2, Schlégl Odett 6, Csorba Alíz, Balogh Noémi.

New Taipei City – Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 30-31
Gyenes Réka 4, Burján Laura 3, Gelányi Panna, Kurtz Kamilla 7, Konfár Nikolett, Polyák Petra 2, Schlégl Odett 15, Csorba Alíz, Balogh Noémi.
Edző: ifj. Tóth Viktor

 

A torna szabályai értelmében 8 perces negyedeket játszottunk, futóórával, még a büntetőnél sem állt az idő. Sajnos az országos döntős csapatunkhoz képest sok volt a hiányzó, Révész Luca és Fekete Adrienn sérülés miatt nem játszhatott, Bakos Blanka és Kele Nikolett pedig egyéb indokok miatt maradt távol.

 

Az első mérkőzésünk a hazai csapat ellen volt, nagyon enerváltan melegítettünk, látszódott a csapaton, hogy nem tudott még alkalmazkodni a 6 órás időeltolódáshoz. A mérkőzésen a körülményekhez képest sikerült felébredni, próbáltuk kihasználni magassági fölényünket a rendkívül szokatlan játékstílust képviselő hazai csapat ellen. Az utolsó fél percben aztán egy véleményes faultot kaptunk, és az érvényesített büntetőknek köszönhetően átvette a vezetést a hazai gárda. Volt még egy támadásunk, amit dobással is fejeztünk be, de a labda lecsorgott a gyűrűről, így 1 ponttal alulmaradtunk a nagyot küzdő hazai csapattal szemben.

A második mérkőzésen a Kanadai Waterloo csapatával mérkőztünk meg, ahol nagyszerű védekezéssel sikerült bejutnunk a négy közé. Az első kosarat az ellenfél a harmadik negyedben szerezte meg. Sajnos a másik oldalon mi sem jeleskedtünk a dobószázalék terén, rendre eljutottunk a helyzetekig, de nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél. Ezzel együtt is sikerült magabiztos győzelmet aratnunk.

A döntőbe jutásért aztán duplázva kellett játszanunk. Erős gárdával találtuk szembe magunkat, roppant fegyelmezett, gyors, magas ellenfelünk volt, aki a csoportmeccseit roppant simán, 30-40 ponttal nyerte. Sajnos a kezdésnél még az öltözőbe maradtunk, egy 8-0-ás rohanással szétfutottak minket. Innentől kezdve azonban mintha kicserélték volna a lányokat, helyenként egész fineszes megoldásokat bemutatva tartottuk az eredményt, és próbáltunk felzárkózni. A negyedik negyed közepén feljöttünk 5 pontra, itt azonban sikerült egy extra hármassal újra látótávolságon kívül helyezni minket. Innentől kezdve kockáztattunk, de nem sikerült közelebb jönnünk. Bár kikaptunk, ezt tartom a torna legjobb meccsének, nagyon erős csapat ellen, aki végül simán, majdnem 20 ponttal nyerte a tornát, sikerült roppant jó védekezéssel egy szoros meccset játszanunk.

Az elődöntős vereséggel a bronzéremért játszhattunk, és esélyünk adódott visszavágni az első mérkőzésen elszenvedett vereség miatt. A mérkőzés elején sikerült kialakítanunk egy 5 pontos vezetést, amit a mérkőzés nagy részében tartottunk, bár az egész játék alatt benne volt, hogy egy két hiba fogja eldönteni a bronzérem sorsát. Nem játszottunk igazán jól, de mindenki próbálta odatenni magát, amennyire lehetett. Az egész torna során, hadilábon álltunk a befejezésekkel, ez ma sem volt másképp, jól védekeztünk, abból a támadásoknál megvoltak a helyzeteink, viszont a befejezésekbe rendszerint hiba csúszott, aminek köszönhetően nem tudtunk tetemesebb előnyre szert tenni. A hajrában aztán sikerült betalálnia ellenfelünknek kiszorított helyzetből, de az utolsó támadást egy jó védekezéssel megfogtuk, így megszereztük a bronzérmet.

A torna csak az egyik oldala volt az útnak, úgy gondolom, talán még ennél is fontosabb, hogy el tudtunk menni egy olyan helyre, ahova jó eséllyel soha többet nem tudunk. A lányok világot láttak egy kicsit, belepillanthattak más kultúrába is, és nemzetközi barátságokra tehettek szert. Talán ezt tartom a legfontosabbnak, köszönjük mindenkinek, aki megteremtette a lehetőségét annak, hogy több más sportággal egyetemben eljuthassunk ide, és ilyen élményekre tehessünk szert.