Hírek

Hivatalosan is megkezdődött a szezon a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiánál

2016. szeptember 27. 22:56
 

„Ahol a játék soha nem ér véget!”

 

„A kosárlabda ünnepe!” – jelentette ki dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia szombati évnyitóján a Messzi István Sportcsarnokban. Megemlítve, hogy azért is az, mert a magyar férfi kosárlabda válogatott tizenhét év szünet után ismét kijutott az Európa-bajnokságra, a soraiban Wittmann Krisztiánnal, Tóth Norberttel, Kovács Péterrel, akik a hírös városhoz is kötődő játékosok. Majd sejtelmesen fogalmazva elmondta, bízik benne, hogy a 2017/2018-as évnyitót már nem a Messzi-csarnokban, hanem egy hozzá közeli helyen tartja az akadémia. Hogy hol, azt már Ivkovicsné Béres Tímeától tudták meg az ünnepségen megjelentek: „Több iskolai és kültéri beruházást követően továbbléptünk és készül az új műhelye az akadémiának. Az akadémia tárgyi eszköz beruházása, a régi uszoda multifunkcionális sportcsarnokká alakítása a 2. ütembe lépett és a tervek szerint halad, várható befejezési ideje 2017. nyara. Köszönet jár a lehetőségekért a kosárlabda szövetségnek, Kecskemét önkormányzatának és az akadémia támogatóinak, hiszen kizárólag a felajánlásaikból történik a kivitelezés finanszírozása” – fogalmazott az akadémia igazgatója, aki mielőtt megnyitotta volna az új „évadot” ismertette a legutóbbi szezon eredményeit, volt mit felsorolnia...

„Az akadémia célja az is, hogy olyan élsportolókat képezzünk, akik számára ez a játék a felnőttek között és a válogatottakban folytatódik, végigkíséri életüket, illetve soha nem ér véget. Fontos, hogy a fiataloknak mindig legyenek céljaik, és mi a családokkal, szülőkkel együtt támogassuk őket legjobb tudásunk szerint ezek elérésében.

Ezzel kívánok mindenkinek egészségben, sikerekben és élményekben gazdag idei szezont! Hajrá, Kecskemét!” – zárta beszédét Ivkovicsné Béres Tímea.

„Ahol a játék soha nem ér véget!” – ez lett a jelmondata az akadémiának. A szerzője Rácz Gábor, a Petőfi Sándor Gyakorló Általános iskola tanulója. Több tucat pályamű közül ezt találta a legjobbnak az akadémia vezetősége. A nyertes nem csupán a dicsőséget zsebelhette be, hanem az iskolája számára is nyert egy 100 ezer forintos sportszervásárlási utalványt, melyet az intézmény igazgatójával, Bartha Zsuzsával együtt vehetett át dr. Kelemen Edittől és dr. Gyenes Vilmostól a Mercedes-KA tanácsadó testület tagjaitól.

 

Ezt követően a 2015/2016-os bajnoki évhez kapcsolódó díjátadások következtek az Akadémia legjobbjainak.

 

A két legeredményesebb fiú, illetve lány csapatnak. Előbbiben az U12-es Jégtörő Mátyás tagjait (edzők: Király László, Király Henrik, Laurinyecz Ádám) és az U11-es MathiÁSZ játékosait (edző: Lakosa Zsolt), míg utóbbiban az U15-ös (edző: Tóth Viktor) és az U17-es (edző: Nagy Dóra) szólítottak „színpadra”. Aztán következtek az All Star lány (Hévizi Dóra U11, Ádám Zsófia U12, Horváth Alexandra U13, Révész Luca U15, Farkas Petra U17) és a fiú csapat (Rácz Dávid U11, Nagy Norbert U12, Borsos Balázs U14, Pálinkás Tibor U16, Fábián Dávid U18) tagjai.

Az év munkatársa díjat ebben az évben a leány szakág vezetőedzője, Adamik Csilla kapta Ivkovicsné Béres Tímeától, aki a az első alkalommal Év Partnere díjat is átadhatott. Az elismerés annak a szervezetnek jár, amelyik meghatározó és eredményes kapcsolatot tart fenn az Akadémiával. Az idén a KTE Duna-Aszfalt férfi NB I A-csoportos csapatot működtető és az Akadémiával rendkívül szoros szakmai együttműködésben dolgozó KTE Kosárlabda Klub Kft.-re esett a választás, a gazdasági társaság ügyvezetője, Sörös Jenő emelhette magasba a díjat.

Az évadnyitó legünnepélyesebb pillanata, az eskütétel előtt jelképesen átadtak egy játékost a felnőtt női csapatnak, a Kecskeméti KC gárdájának. A szezont velük kezdi Burján Bianka, aki az első naptól kezdve az Akadémia csapataiban készült, szorgalmának, kitartásának pedig az lett az eredménye, hogy aláírhatta új szerződését a KKC-nél.

Az ünnepélyes ceremónia legvégén Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Gyár igazgatója labdafeldobással jelképesen megnyitotta a 2016/2017-es szezont, majd a már hagyományos közös fotózás várt az akadémistákra, aztán következett a Face Team Akrobatikus Sportszínház látványos show-ja.