Hírek

Tini bajnokság első forduló - beszámoló

2016. október 17. 21:37
 

 

A Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia leány U13-as korosztályú Tini csapata megkezdte szereplését a 2016/2017-es Nemzeti Tini Bajnokságban.

Baukó Feren, edző összefoglalója:
Az első fordulóban Paksra látogattunk, ahol kiváló szervezés mellett, az NBI-es csapat otthonául szolgáló ASE csarnokban mutathattuk meg magunkat a szépszámú helyi közönségnek.
Az első mérkőzésünket a SZEGED KE/B csapata ellen játszottuk, akik több fiatalabb játékost is felvonultattak soraikban. Ennek ellenére egy sokat futó, harciasan küzdő csapattal találtuk szembe magunkat. Az első két negyed magabiztos játékát követően(47-15 volt ekkor az állás) a félidőt követően próbálkoztam a gyerekeket a megszokottól eltérő pozícióban is játszatni, ami az eredmény rovására ment, de legalább érezhette minden pályára kerülő játékos, hogy mi minden van még, amit a kosárlabdázásból meg kell tanulnia. A végére aztán meg tudtunk újulni és magabiztos győzelem lett a vége.

Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia - SZEGED KA/B 76 - 39

Mivel a Sárbogárd csapata nem jelent meg, ezért 20 perc pihenőt követően a helyi - az első mérkőzésére készülő - csapat ellen kellett parkettra lépnünk.
Az előző "hajtós kis meccs" hagyott némi nyomott a csapaton, főleg a koncentrációval és az utolsó passzok ütemezésével voltak problémáink. Az első negyedet követően 11-10-re vezettünk, de a második etapban átrohantak rajtunk az "atomcsajok", a félidőben már ők vezettek 32-23-ra.
A fáradtsággal tűzdelt mélyrepülésünk sajnos a harmadik negyedben is tovább tartott(19-8 oda), de a negyedik negyedre rejtett tartalékainkból és kiváló cseréinkből újra sikerült erőt merítenünk(17-12 ide) így a hazai szurkolósereg vastapsa mellett( több szurkoló is elismeréssel nyilatkozott a látott játék alapján)emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia - Atomerőmű SE 48 - 63.

Csapattagok és a két mérkőzésen elért pontok: Hullai Evelin - 10 pont, Mónus Cintia - 2 pont, Pomozi Renáta - 10 pont, Földházi Lara - 18 pont, Krauter Adrienn - 8 pont, Ádám Zsófia - 6 pont, Ambrózy Eszter - 4 pont, Gondos Marina, Farkas Kitti - 18 pont, Sipos Kornélia - 26 pont, Bibok Liza - 17 pont, Sándor Adél - 5 pont, Szőcs Izabella, Berényi Adél.

Edző: Baukó Ferenc
Rendkívül hasznos két mérkőzésen vagyunk túl, készülünk tovább, bizakodva várjuk a novemberi fordulót.