Hírek

Sporttudományos támogatás az Akadémián sportolóknak

2016. december 13. 10:51
 

 

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia a sportszakmai fejlesztés mellett a sporttudományos háttértámogatást is igénybe veszi és fejleszti. Az idei szezon kezdetétől gyógytornászt is alkalmaz Nagypál Nóra személyében.

Nórit kérdeztük a munkáról és a tapasztalatokról.

"Augusztus óta dolgozom az Akadémián. A gyógytornán belül specializálódtam a gerincet érintő problémákra, valamint a sportsérülések rehabilitációjára. Gerincferdülés, porckorong sérv, egyéb gerincet és csigolyákat érintő elváltozások kezelése gyakori feladat már a fiataloknál is. Egy gyógytornásznak is feladata a súlyos sérülések megelőzése.
Amikor elkezdtem a tevékenységemet, felmértem a gyerekeket, készítettem egy törzsfelmérést, megvizsgáltam milyen a testtartásuk, milyen problémákat látok. Kaptam egy képet a a fiatalokról, kialakítottam, hogy mire kell játékosonként hangsúlyt fektetni. Heti rendszerességgel találkozom a csapatokkal. Emellett, ha van konkrét sérülés, akkor külön foglalkozom a játékosokkal. Szerencsére nagyon kevés komoly sérülés történt ebben az évben az Akadémia sportolói között a komoly felkészülésnek köszönhetően. Innovatív sporteszközöket is használok, amelyek segítek javítani az egyensúlyérzéket, ezáltal is csökkentve a sérülésveszélyt."