Hírek

A Mercedes-KA együttműködést kötött a szerb YUBAC szervezettel

2017. január 02. 14:42
 

 

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia karácsonyi rendezvényén a szervezet mind a 22 csapata, kicsik és nagyok együtt játszottak vidám, ünnepi hangulatban.
De a munka az ünnepek idején sem állt meg a vezetők számára, mert a gyerekek, az ő fejlődésük a legfontosabb és az ennek érdekében tett lépések.

Épp ezért az elmúlt időszakban az Akadémia megerősítette a sporttudományos támogatói hátteret. A Testnevelési Egyetem sportélettani laborjával kötött együttműködés keretében diagnosztikai vizsgálatok zajlottak, erőnléti edző, gyógytornász és sportpszichológus kapcsolódott be a szakmai munkába.

Jobb körülmények érdekében infrastruktúra fejlesztés zajlik Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével összefogva. Hat iskola felújítását és a kültéri sportpálya létrehozását követően gőzerővel zajlik a régi fedett uszoda sportcsarnokká átalakítása. A tervek szerint nyárra elkészül és a 2017-18. évi szezonban birtokba vehetik az Akadémisták.
Az elmúlt hónapokban a nemzetközi kapcsolatok építésére került a hangsúly

Több nemzetközi tornán vehettek részt az akadémisták. Jártak Csehországban, Ausztriában, Romániában, Horvátországban.
Az Akadémia U16 és U18 fiú csapatokkal benevezett a Pannon Ligába. Itt a szerb, horvát csapatokkal és kosárlabda kultúrával ismerkedhetnek illetve mérhetik össze tudásukat a fiatalok.

Most pedig egy újabb lehetőség nyílik a nemzetközi kapcsolatok bővítésére.
A mai napon bejelentésre került a megtisztelő együttműködési megállapodás a szerb Yubac Basketball Campel vagyis a 25 éves hagyományokra visszatekintő, nemzetközileg is elismert magaslati kosárlabda táborral. Az Akadémia kiemelkedő csapatai, játékosai és szakemberei juthatnak el ide nyaranta.
A szerb kosárlabda sikerei, szakmai tradíciója példaértékű és ez az együttműködés záloga lehet a további fejlődésnek.

A rendezvényen részt vettek az Akadémisták és családjuk mellett:
Szemereyné Pataki Klaudia, Polgármester Asszony
Ivkovicné Béres Tímea, Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetője
Milán Opacic, Yubac Camp ügyvezető igazgatója
Toza Matic, Yubac Camp szakmai igazgatója
Kovács Tamás, MBMH Kft. ügyvezető igazgatója