Hírek

Ünnepelt az Akadémia

2017. április 19. 21:02
 

 

Negyedik születésnapját ünnepelte szombaton a Four Points by Sheraton szállóban a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia, ahol a szponzorokat és a támogatókat köszöntötték. Óriási sikert aratott a Ciróka Bábszínház művészeinek magas színvonalú műsora, amely mintegy keretbe foglalta a kosárlabda szeretetét és a játék örömét. Bővül az Akadémia nemzetközi kapcsolata is, mert a szerb Yubac magaslati kosárlabda-edzőtáborral megkötött szerződés után az est keretében cserélt mezt Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője és Mladan Silobad, a világhírű Partizán Belgrád kosárlabda klub sportigazgatója, ezzel szimbolizálva az együttműködést.

Ivkovicné Béres Tímea köszöntőjében visszaemlékezett arra, hogy az elmúlt négy évben magas szintű munkát kellett végezni, egyre jobb szakmai és tudományos hátteret kellett biztosítani, és fejleszteni kellett a létesítményeket.

Szavai szerint, minden területen profinak kell lenni, mégis meg kell őrizni a gyermekkor szentségét.

Hangsúlyozta: a sport a sportolás a gyerekek számára nem válhat munkává, hiszen a sport nekik még játék, kisebb-nagyobb siker, közösségi élmény, amiből erőt és kitartást merítenek a későbbi sportos évekre, s ebből fakad a vágy a sikerre, amely később profi sportolókká, sztárokká teszi őket.

A gyerekek alkották meg az Akadémia jelmondatát és az esküjét is. A pályázaton a győztes Rácz Gábor 3. osztályos tanuló által alkotott jelmondat: „Ahol a játék soha nem ér véget” pontosan azt fejezi ki, amiért az Akadémiát megálmodták és létrehozták.

Bejelentette, hogy az Akadémia sportfejlesztési programja keretében, pályázati pénzből, önkormányzati támogatással a régi uszodából megvalósuló modern, látványos és otthonos utánpótlás-központ néhány hét múlva elkészül, ahol nem csak a kosárlabda utánpótlás kap helyet.

Szalai Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke meglepő adattal kezdte köszöntőjét, ugyanis a felmérések szerint a világ 211 országában van kosárlabdasport, míg a labdarúgás csak 207 országban, amivel második.

Szavai szerint, Magyarországon jól halad, hogy utolérje „Európa közepét”, hiszen több mint 48 év telt el azóta, hogy egyszerre kijutott a női és a férfi válogatott is az Európa Bajnokságra.

Örvendetes tényként beszélt arról, hogy az elmúlt 7 évben 25 ezerről 60 ezerre nőtt az igazolt versenyzők száma, köszönhetően a Kecskeméten is folyó munkának.

Schvéder Péter, a Mercedes-Benz Gyár képviseletében köszöntötte az est résztvevőit. Fontosnak tartotta, hogy az Akadémia nem csak kiváló sportolókat, hanem értékes embereket nevel.

Ezután Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere adta át az Akadémia kiemelkedő sportolóinak és edzőjének az elismerő okleveleket. Goran Miljkovic edző mellett Révész Boróka, Révész Luca, Pálinkás Tibor és Kucsera Dániel részesült elismerésben.

Ivkovicné Béres Tímea végül plakettet és tiszteletbeli tagsági kártyát adott át a Kosárlabda Akadémiát támogató, mintegy 30 szponzornak.