Hírek

Vadonatúj székhelyén nyitotta az évet a kosárlabda akadémia

2017. szeptember 13. 22:48
 

 

Szeptember 2-án délelőtt a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia is megtartotta évnyitóját, a kedden átadott sportakadémia épületében.

Az eseményen Szeberényi Gyula Tamás Sportért felelős alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, és a szülőket. Majd Ivkovicsné Béres Tímea az akadémia szakmai igazgatója mondott beszédet. Elmondta, fontosnak tartja, hogy megteremtsenek minden olyan feltételt az akadémistáknak, amivel ők jobbak, többek lehetnek, és elérhessék az álmaikat, és céljaikat.

Ezt követően átadták a 2016/2017-es év legjobbjainak járó díjakat.
Az akadémia egyik fő küldetése, hogy játékosokat neveljen a felnőtt csapatok számára. Olyan fiatalokat, akik saját kitartásuk és edzőik segítsége eredményeként profi sportolóvá válhatnak.

Ezt a lépést ma két játékos tette meg: Schlégl Odett, aki a Kecskeméti KC-ben folytatja a szezont, míg Kucsera Dániel a KTE-Duna Aszfalt csapatához szerződött.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia és a Pécsi VSK Kosárlabda Akadémia együttműködési megállapodást kötött egymással, azzal a céllal, hogy a tapasztalatok cseréje és egymás segítése révén közösen hatékonyabban, eredményesebben végezhessék el munkájukat. Az együttműködés első közös eseménye az a torna volt, amelyet az épület megnyitása alkalmából rendeztek a szervezők. Ennek kapcsán Ivkovicsné Béres Tímea igazgató asszonyt kérték fel egy emlékoklevél átadására Iványi Dalma részére.

Végül a névszponzor képviseletében Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Gyár ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon büszke, hogy az akadémia 21+16 csapatának 600 diákja megkezdi a tanévet. Kívánja, hogy érjenek el nagy sikereket, és addig is biztosra veszi, hogy az akadémia épületében a játék soha sem érhet véget. Beszédét követően megnyitotta a 2017/2018-as szezont.

Zárásul pedig az akadémia sportolói elmondták az esküjüket.