Hírek

Visszatérő tanítványok

2018. május 18. 10:21
 

 

Gereben Lívia és Révész Boróka a Sport Akadémián edzettek A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián nevelkedett két tehetséges fiatal kosárlabdázó, Gereben Lívia és Révész Boróka pár napig Kecskeméten edzett, egykori tanítómesterükkel, Goran Miljkoviccsal.

Gereben Lívia 2016-ban igazolt a Szekszárd NB I-es csapatához. A kecskeméti sportoló csapatával, az Atomerőmű KSC Szekszárddal megnyerte a Killik László Női Magyar Kupát. A döntő mérkőzéseken kiemelkedően játszott és a torna MVP-jévé (legértékesebb játékosává) választották.

Lívia Kecskeméten a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola magántanulója és az érettségi vizsgák idejére érkezett haza. A jövő héten azonban már csatlakozik csapatához, amely további két éves szerződést kötött vele.

Lívia és Boróka továbbra is szoros kapcsolatot tart Ivkovicné Béres Tímeával, a Kosárlabda Akadémia vezetőjével, a női válogatott csapatvezetőjével, aki továbbra is egyengeti két növendéke pályáját.

Révész Borókát 2018. januárjában igazolta le a Cegléd NB I/A osztályban szereplő csapata. Jelenleg a Bólyai János Gimnázium harmadéves tanulója. Borókára 2017-ben figyelt fel a kosárlabda társadalom, mert az U18-as 3X3-as kosárlabda Európa Bajnokságon az aranyérmet nyert magyar válogatott csapatkapitánya volt, majd a válogatottal a Kínában rendezett világbajnokságon is jól szerepelt. Kecskeméten az utánpótlás leány kategóriában az „Év sportolójának” választották.
Révész Borókával is elégedettek az NB I/A csoportjának ötödik helyen végzett csapatában, mert a következő szezonra is szerződést kötöttek vele.

A 18. születésnapját a napokban betöltött fiatal kosaras fontosnak tartotta, hogy a születésnapi tortát egy kiadós edzéssel ledolgozza, ezért szívesen jött vissza a Sport Akadémiára, ahol mindenki szeretettel fogadta.