EYBL U13 1. forduló

Mercedes-KA-Div Basket (szerb)   37-34

Csapat: Szablics (12 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett), Polyák (12 lepattanó), Balla Kristóf (12 pont, 4 lepattanó, 5 szerzett), Horváth (6 pont, 8 lepattanó), Kovács P. (6 pont, 7 lepattanó)

Az első mérkőzés mindkét csapatnak ismerkedés volt a környezettel. Nagyon kemény csata volt a kitűnő belgrádi együttessel. Rengeteg kihagyott dobás volt minkét oldalon. Nagyon kevés pont, szoros küzdelem, izgalmas végjáték, amelyet a mieink bírtak jobban.

CSM Oradea (román) – Mercedes-KA 47-73

Csapat: Csillag (3 pont, 2 lepattanó, 2 szerzett), Szablics (16 pont, 5 szerzett), Körös-Kovács (4 pont), Molnár (6 pont, 3 lepattanó), Ivkovic (2 pont, 2 lepattanó, 2 gólpassz), Doró (4 pont, 2 lepattanó), Polyák (22 pont, 13 lepattanó), Balla Kristóf (6 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett), Horváth (4 pont, 3 lepattanó), Kovács P. (4 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett).

Tartottak a jó szerkezetű ellenféltől az akadémiai játékosok, de az első két negyedben jól összpontosítottak, ami magabiztos győzelmet eredményezett.

Mercedes-KA – BC Uzhgorod (ukrán)  25-88

Csapat: Szablics (6 pont, 2 lepattanó), Polyák (2 pont, 11 lepattanó), Benke (3 pont), Doró (2 pont), Balla Kristóf (3 pont), Molnár (3 pont) Horváth (2 pont, 3 lepattanó), Kovács P. (4 pont, 5 lepattanó)

Az ukránok nagyon képzettek voltak és kitűnően dobtak a hárompontos vonalon kívülről is. Ez önmagában is elég lett volna a győzelmükhöz. Az EYBL sajnos megengedi minden korosztályban a kötetlen védekezést. A letámadó zóna a megoldhatatlan feladat elé állította a fiainkat. Aki ismeri a kosárlabdát, s a magyar utánpótlás rendszert, az tudja mit jelent ez U13-ban. Leradíroztak minket az első félidőben. Utána hiába álltak vissza a védekezésben, nem tudtunk a padlóról feltápászkodni.

Junior Levice (szlovák) – Mercedes- KA 21-71

Csapat: Csillag (16 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz), Kőrös-Kovács (7 lepattanó), Kovács L. (7 pont), Vörösmarty (2 pont, 3 gólpassz), Orlik (2 pont, 3 lepattanó, 3 szerzett), Benke (7 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett), Molnár (4 pont, 6 lepattanó), Ivkovic (5 pont), Doró (18 pont, 7 lepattanó, 14 szerzett), Fogl (10 pont, 10 lepattanó)

A kicsit gyengébb lévai alakulat lehetőséget adott, hogy mindenki eleget játszhasson.

Különdíjasok: Szablics Miklós „All Star”, Polyák Dominik: a csapat legjobbja.

Edző: Lakosa Zsolt, Gyimesi Balázs

Lakosa Zsolt: “Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen a nemzetközi tornán. Köszönet az Akadémiának. Tanulságos mérkőzéseket játszhattunk. Küzdelmes és sima találkozók is voltak. Mindegyik hasznos volt a maga nemében. Az ukránok elleni vereségből is tanulhatunk. Javulni kell a labdaátadásokban, a kinti dobásokban. Pozitívum a küzdeni tudás, a harcosság, a pozitív hozzáállás, a 3:1-es mérleg az első nemzetközi megmérettetésen. Csak pár hónapja raktuk össze ezt a korosztályt, ami augusztusban még nagyon heterogén volt. Most már kezdenek összeérni. Remélem jó kis csapat lesz jövőre belőlük, a versenyző korosztályban.”