Rólunk

A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia pályázatát hosszú folyamat után 2013. február 22.-én akkreditálta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az Akadémiába integrálódtak a Sportiskola fiú és lány kosárlabda utánpótlás szakosztályai.

Az Akadémia a Hirös Sport Nonprofit Kft. jogutódjaként létrejött (2018.07.01.) Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. keretein belül, de különálló divízióként működik, szakmailag pedig megerősödött.

Megalakulásától kezdve a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia fontos célja, hogy minél több gyermek sportoljon, népszerűsítse a kosárlabda sportágat, magasabb szintre emelje a kosárlabda utánpótlás nevelést és fejlessze a kecskeméti sportlétesítményeket.

A szakmai fejlődés elérése érdekében az Akadémia összehangolja és egységesíti az edzők,nevelők munkáját szakmai irányt mutatva szakmai továbbképzésekkel és bemutató edzések szervezésével és a szakmai programmal.

Az Akadémia elsősorban a kecskeméti felnőtt csapatok részére végez utánpótlásnevelő munkát. Így a férfi KTE , a női KKC csapatok és játékosai,mint példaképek a motiváló erő a fiatalok számára. A hosszú távú gondolkodásnak egyik igen fontos állomása az az együttműködés, amely a KTE-Duna Aszfalt, a KKC női kosárlabda klub és a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia között született meg.

Az Akadémia nem csak sportolókat nevel, hanem a sport által is neveli a jövő nemzedékét. Hiszen a fiatalok az edzéseken keresztül tanulnak fegyelmet, együttműködést, kitartást, önuralmat, felelősségvállalást, amely tulajdonságokkal felvértezve a mindennapi életben is könnyebben megállják majd a helyüket, testileg és lelkileg is egészségesebbekké vállnak.

2013. június 13.-án a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szponzorációs szerződést írt alá a kecskeméti régió sportutánpótlás-neveléséről. Névadó szponzora lett a Kosárlabda Akadémiának. Ez mérföldkő a magyar sportéletben. A gyár támogatni akarja a helyi sport utánpótlást, ezáltal is bizonyságot adva társadalmi felelősségvállalásáról.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia gazdaságilag a látvány-csapatsport támogatásra, a cégek által igénybe vehető társasági adókedvezményre (TAO támogatás) épül.

Az ehhez szükséges önrészt a Mercedes-Benz Gyár szponzorációja, Kecskemét város támogatása és a tagdíjak fedezik.

Tárgyi eszköz beruházások révén a cél Kecskemét város sport infrastruktúrájának fejlesztése, szélesítése.

Mindezekért köszönettel tartozunk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének , Kecskemét Önkormányzatának, Mercedes-Benz Gyárnak, TAO támogatóinknak és nem utolsó sorban a szülőknek és kollégáknak.

Ez is egy csapatmunka, hiszen az Akadémia sikeres működése e széleskörű összefogásnak, együttműködésnek az eredménye, melynek legfontosabb értékei a gyerekek, a fiatalok.

1. Iskolák és a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával kapcsolatban
Mátyás Király Ált. Isk.
Mathiász János Ált.Isk.
Hunyadi János Ált.Isk.
Petőfi Sándor Ált.Isk.
Zrinyi Ilona Ált.Isk.
Református Ált.Isk.
Kodály Zoltán Ált.Isk.
Móra Ferenc Ált.Isk.
Béke Téri Ált.Isk.
Arany János Ált.Isk.
Piarista Ált. Isk.
Szent Imre Ált.Isk.
II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk.

Cél:
– a tehetségek kiválasztása, szűrés
– bázis szélesítése, tömegesítés
– nagyobb merítési lehetőség
– kosárlabda sport, mint iskolai tradíció – színesebb iskolai kínálat
– versenyzéssel erősödik az iskolához való tartozás

Középiskolák és Gimnáziumok:
Sporttagozatos osztályok. Diákolimpia. Egyéni képzés és speciális edzés lehetőségek. Iskolai közösségi szolgálat.
Bolyai János Gimnázium
Szent Györgyi Albert Középiskola

2. Létszám, szakmai koncepció
Az Akadémián több, mint 600 gyermek kosárlabdázik, a szervezet 22 csapattal és 16 előkészítő illetve Kosárpalánta csoporttal működik.

a, Elsődleges a fiatalok egészséges fejlődése és védelme
Alkalmazunk:
– Gyógytornászt
– Sportpszichológust
– Orvost

Kialakított erősítő és gyógytornász kezelő termeink kiváló helyszíne az egészségvédelemnek és fejlesztésnek. Rehabilitációs és diagnosztikai gépek, eszközök pedig szakembereink munkáját tökéletesítik.

b, Küldetésünk a fiatalok szakmai fejlődése, képzése
– Erőnléti edző , funkcionális tréner dolgozik a felsőbb korosztályos csapatainkkal.
– Szakmai együttműködéseket kötöttünk az elmúlt években a nemzetközi hírű Yubac Camppel, a szerb Partizán Belgráddal, a horvát Cibona Zagrebbel, Pécsi VSK-val.
– A nemzetközi Pannon Ligában indítjuk U14,16,18 fiú korosztályos csapatainkat illetve nemzetközi tornákra jutnak el a szezon során.

c, Mindezek hátterében egy erős szervezeti csoport dolgozik.
A fiatalok képzése, nevelése, álmaik megvalósítása egy életre szóló kihívás elkötelezettség számunkra.

Hajrá Kecskemét!