Rólunk

Rólunk

Kecskemét Megyei Jogú Város tulajdonában álló gazdasági társaság a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft, amely keretei között működik a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola.

A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia pályázatát hosszú folyamat után 2013. február 22-én akkreditálta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az Akadémiába integrálódtak a Sportiskola fiú és leány kosárlabda utánpótlás szakosztályai.

2013. június 13-án a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szponzorációs szerződést írt alá a kecskeméti régió sportutánpótlás-neveléséről. Névadó szponzora lett a Kosárlabda Akadémiának és ez mérföldkő a magyar sportéletben. A gyár támogatni akarja a helyi sport utánpótlást, ezáltal is bizonyságot adva társadalmi felelősségvállalásáról.

Az Akadémia a Hirös Sport Nonprofit Kft. jogutódjaként létrejött (2018.07.01.) Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. keretein belül, de különálló divízióként működik, szakmailag pedig megerősödött.

Megalakulásától kezdve a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia küldetése:

- minél több gyermek sportoljon minőségi körülmények között és népszerűsítse a kosárlabda sportágat

- magasabb szintre emelje a kosárlabda utánpótlásnevelés szakmai munkáját és válogatott játékosokat, élsportolókat képezzen

- a lehetőségekkel élve fejlessze a kecskeméti sportinfrastruktúrát.

Egy Csapatban!

Az Akadémia sikeres működése széleskörű összefogásnak, együttműködésnek az eredménye, melynek legfontosabb értékei a gyerekek, a fiatalok.

Az Akadémia kereti között több mint 600 gyermek kosárlabdázik, az ő képzésüket 57 szakember felügyeli és irányítja.

A legkisebbeket a Családi Kosár program célozza meg, ahol a mozgás öröme, a koordináció fejlesztése zajlik játékos formában.

Az előkészítő-kiválasztó csoportok az iskolai együttműködésekre épülve bevonzza a kisiskolás korosztályt a kosárlabda világába a város, illetve az agglomeráció területén. A kiválasztás folyamán a gyermekek ezekből a csoportokból léphetnek be az Akadémia U11 korosztályú Kenguru csapatainak kötelékébe és erős közösségébe.

Az Akadémia nemcsak sportolókat nevel, hanem a sport által is neveli a jövő nemzedékét. A fiatalok az edzéseken keresztül fegyelmet, együttműködést, kitartást, önuralmat, felelősségvállalást és még sok olyan tulajdonságot sajátítanak el, amellyel felvértezve a mindennapi életben is könnyebben megállják a helyüket, s testileg és lelkileg is egészségesebbekké vállnak.

Minőség a sportban!

A szakmai fejlődés érdekében az Akadémia célja a minőségi utánpótlásképzés.

A szervezet összehangolja és egységesíti a szakemberek munkáját, programját.

Szakmai továbbképzésekkel fejleszti a kompetenciákat.

Speciális szakemberek, technológiák és sporttudományok bevonásával innovatív munkát végez a tehetséggondozásban.

A minőségi munkát profi szakmai stáb garantálja – képzett szakedzők, külföldi mentor szakemberek, erőnléti edzők, gyógytornászok, sport pszichológus, sport coach, sportmasszőr és profi orvosok foglalkoznak a gyerekekkel. 

A fiú szakágban U11 korosztálytól U18 korosztályig, míg a leány szakágban U11 korosztálytól U16 korosztályig képzi a fiatalokat.

A minőségi munkát profi szakmai stáb garantálja – képzett szakedzők, külföldi mentor szakemberek, erőnléti edzők, gyógytornászok, sport pszichológus, sport coach, sportmasszőr és profi orvosok foglalkoznak a gyerekekkel. 

A nemzetközi kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektetünk. Csapataink rendre nemzetközi tornákon szerepelnek, illetve legtehetségesebb játékosaink minden nyáron részt vehetnek a szerb Yubac edzőtáborban. 

A képzés legfőbb elismerése a korosztályos válogatottba került sportolók számának emelkedése.

Az Akadémia elsősorban a kecskeméti felnőtt csapatok részére neveli az utánpótlás, így az Akadémiáról elballagó ifjú sportolók a férfi KTE Kosárlabda Klub Kft. és a női Kecskeméti KC csapataiban folytathatják pályafutásukat és válhatnak élsportolóvá.

Otthon a pályán!

Tárgyi eszköz beruházások révén a cél Kecskemét város kosárlabdasport infrastruktúrájának fejlesztése, szélesítése.

Mercedes-Benz gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia beruházások:

 • 2013 Kodály Zoltán Ált. Isk. tornacsarnok felújítás
 • 2013 Bolyai János Gimnázium tornacsarnok felújítás                                               
 • 2014 Móra Ferenc Ált. Isk. tornacsarnok felújítás
 • 2014 Mathiász János Ált. Isk. tornacsarnok felújítás
 • 2014 Corvin Mátyás Ált. Isk. tornacsarnok felújítás
 • 2014 Bolyai János Gimnázium tornacsarnok és öltöző felújítás                                 
 • 2015 Benkó Zoltán Szabadidőközpont kültéri kosárlabdapálya létesítés                  
 • 2017 Mercedes-Benz Sport Akadémia átadása, parkoló és napelempark kialakítással    
 • 2019 Sportpark létesítése a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban
 • 2020 Bányai Júlia Gimnázium mellett Univer sportcsarnok létesítése
 • 2021 Legenda Liget létrehozása
 • 2023 Elit Sporttámogató Diagnosztikai Eszközök
 • 2023 Online Közvetítés, Mozgáselemzés Rendszer

A beruházások során nemcsak a sportolók, hanem a város diákjai is élvezhetik a minőségi sportolási körülményeket.

Mindezekért köszönettel tartozunk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, Kecskemét Önkormányzatának, a Mercedes-Benz Gyárnak, a TAO támogatóinknak, szponzorjainknak és nem utolsó sorban a szülőknek, illetve a kollégáinknak!

© 2013 - 2024 Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!
chevron-down